Информация

Разказва доц. д-р Марио Милков, представител на Медицински Университет Варна и председател на Българското дружество по ОСА - участник в тазгодишното издание на „Избери, за да помогнеш“ с проекта „Остани буден на пътя“.

Доц. Марио Милков, ръководител на Катедра „Дентално материалознание и пропедевтиката на протетичната дентална медицина“ към Факултета по дентална медицина, представи МУ-Варна на третата Международна конференция по невропсихиатрия и медицина на съня във Филаделфия, САЩ, където взеха участие специалисти от Станфорд, Есекс, Оксфорд, Пен. Той  представи разработката си на тема: Diagnostic Challenges of obstructive sleep apnea and common comorbidity in adulthood.

Усилията на проф. д-р Жак Манян дадоха голям импулс за засилване на връзките между България и Франция в областта на медицината, образованието и науката. Със своята дейност той доказа, че хуманизмът няма граници. Това заяви президентът Румен Радев на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, на която връчи орден „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен на проф. д-р Жак Манян – виден учен, преподавател и изтъкнат отолог и невроотолог в световен мащаб.

Уважаеми колеги, скъпи приятели,


Имамe удоволствието да ви поканим на Третата конференция по сънна апнея, която ще се проведе в периода 4 – 6 октомври 2018 г., к.к. „Св. св. Константин и Елена“, Варна, България.

Нарушенията на съня при шофьорите са предпоставка за инциденти, затова скрининг програмите сред водачите на моторни превозни средства допринасят за безопасността на пътя. Това коментира доц. Антоанета Цветкова, общински съветник от ГЕРБ и председател на здравната комисия към варненския местен парламент, при откриването на дискусия, посветена на проблема.

Страница 1 от 5

Този сайт използва бисквитки.

Разбрах