Събития

Събитието се провежда за трета поредна година. Честване имаше и във филиалите в Шумен, Велико Търново и Сливен. Акцентите в отбелязването на Световния ден на съня имат за цел да информират обществеността, че проблемите със съня са глобална епидемия, която създава множество здравословни проблеми

Новите методи на диагностика и лечение в областта на обструктивната сънна апнея и хъркането бяха тема на национален симпозиум с международно участие, който се проведе във Варна.

Свързано видео

С училище по сънна апнея за пациенти, демонстрация на диагностична апаратура и лекции, посветени на медицината на съня – така лекари преподаватели и студенти от Факултета по дентална медицина отбелязаха 19 март – световният ден на съня.

Свързано видео

На 28 и 29 август в Медицински университет - Варна състоя първият в страната курс, посветен на лечението на обструктивната сънна апнея и хъркането чрез интраорални апарати. Курсът, в който участваха близо 60 дентални специалисти, оториноларинголози, пулмолози, невролози, общопрактикуващи лекари и студенти по дентална медицина и медицина, се организира от Варненския медицински университет, Българското дружество по ОСА и хъркане и Немския стоматологичен съюз по сънна апнея и се проведе под патронажа на Ректора на Университета, проф. д-р Красимир Иванов. Ръководители на курса бяха доц. д-р М. Милков от Катедрата по протетична дентална медицина и ортодонтия и председателят на Немския стоматоологичен съюз по сънна апнея и член на борда на Европейската дентална академия по сънна апнея д-р Сузане Швартинг от Кил, Германия.

Този сайт използва бисквитки.

Разбрах